Türkiye'de ilk defa!
Entegre
kenevir ürünleri
üretim tesisi
KENEVİR İLE GIDA
Kenevir yüzyıllardır Avrupa’da geleneksel bir besleyici gıda kaynağı olmuştur. Gıda sektöründe kenevir esaslı birçok ürün yer almaktadır. Özellikle unlu mamullerde kenevir tohumu, kenevir unu ve kenevir yağının kullanıldığı pek çok alan oluşmuştur. Kenevir esaslı un ve yağının kullanımı, ürünlere ayrı bir lezzet katmakta ve beslenme değeri artarak diğer ürünlere karşı rekabet üstünlüğü sağlayabilmektedir.

Bazı Örnekleri

Ekmek, bisküvi, kek, makarna ve çeşitli pastalar bu ürünlerden bazılarıdır.

Ne Gibi Faydları Mevcut?
Tohumlar özellikle yüksek kaliteli proteinler açısından zengin ve benzersiz bir esasnsiyel yağ asidi spekturumuna sahiptir. Diğer taraftan kenevir tohumunun besinsel lif açısından zengin olması, tohumun çerez veya öğütülmüş olarak kullanımını sağlamaktadır.

Hayatımızda Nasıl Yer Almaktadır

Kenevir tohumları Anadolu’da uzun yıllardan beri çerez olarak çedene adıyla kullanıldığı bilinmektedir. Gıda sektöründe kenevir yağının kullanımı özel bir yer tutmaktadır.